publicaties

STERKE VERHALEN

Het stijlvol vormgegeven koffietafelboek ´Sterke Verhalen´ onthult de waargebeurde, soms ongelooflijke, geschiedenis achter de gevels van bekende en onbekende (grachten)huizen en nationale monumenten uit heel Nederland. Van deze panden zijn prachtige replica’s in Delfts Blauw in omloop, waarvan sommige echte collector’s items zijn.

Auteur Mark Zegeling biedt de lezer een exclusieve en intieme inkijk in het leven van de oorspronkelijke bewoners van de panden: van Nederlandse pioniers als Anthony Fokker en Gerard Heineken tot en met Hollandse Meesters als Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals en Ferdinand Bol, maar ook historische figuren, waaronder leden van de Koninklijke familie, ‘de reuzin uit Edam’ Trijntje Keever, de exotische dubbelspionne Mata Hari en Anne Frank.
‘Sterke Verhalen’ is een rijk-geïllustreerd eerbetoon aan Nederlands cultureel en monumentaal erfgoed.

Voor de meest recente uitgave van dit boek leverde Marko Kassenaar een bijdrage aan de hoofdstukken over het Haarlemse geboortehuis van de luchtvaartpionier Anthony Fokker en de Hermitage in Amsterdam.
´Sterke Verhalen´, in Engelse vertaling ´Kingdom by the Sea´, is wereldwijd inmiddels 25.000 keer verkocht.


Voor meer informatie over dit boek kunt u een kijkje nemen op de website 'Kingdom by the Sea'


 
HET GEHEIM VAN DE MEESTER

‘Het Geheim van de Meester’ onthult de verborgen verhalen achter lagen verf en vernis. Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer draagt bijvoorbeeld helemaal geen parel, maar wat dan wel? Waarom zie je Vincent van Gogh nooit lachend op een zelfportret staan? Is DNA-onderzoek eigenlijk mogelijk op een haar van Rembrandt? Wat heeft Mondriaan met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen? Waaraan dacht de muze van Carel Willink tijdens het poseren? Is het oudst bekende schilderij van Frans Hals eigenlijk wel door Frans Hals geschilderd? En was Jheronimus Bosch een genie of onder invloed van drugs? Dit boek hoort bij de gelijknamige populaire tv-serie met Jasper Krabbé.Marko Kassenaar maakte deel uit van het schrijversteam rondom auteur Mark Zegeling dat dit boek tot stand bracht. U kunt het boek hier bekijken en bestellen.

Van het boek is tevens een luxe Gold Edition vervaardigd. Deze versie is officiëel het duurste boek van Nederland. Over de totstandkoming van dit boek is onderstaande film gemaakt:
 

 © Rijks, Masters of the Golden Age,
a Marcel Wanders publication, 2015
RIJKS, MASTERS OF THE GOLDEN AGE

'Creativity is Bliss' heet het artikel dat Marko Kassenaar schreef over de symboliek in de architectuur van het Rijksmuseum. Dit artikel maakt onderdeel uit van het boek Rijks - Masters of the Golden Age van designer Marcel Wanders. In deze publicatie worden meer dan 60 Meesterwerken uit het Rijksmuseum toegelicht door invloedrijke denkers en kunstenaars als Alain de Botton, David Allen, Anton Corbijn en vele anderen.


Het boek werd voor het eerst aan het publiek getoond op de Frankfurter Buchmesse 2015 en in het Rijksmuseum in april 2016. Op 14 juni 2016 presenteerde Marko Kassenaar het boek in de Nederlandse Ambassade in Berlijn. Voor meer informatie kunt u hier klikken.
 


 

Rijksmuseum Van Gogh Museum Hermitage Things To Do in AmsterdamAnne Frank

 

MUSEUMGIDSEN

In opdracht van uitgever Liesbeth Heenk publiceerde Marko Kassenaar een aantal gidsen over de belangrijkste musea van Amsterdam en hun collecties. Deze gidsen zijn in het Engels en Frans verkrijgbaar en als paperback of e-Book te bestellen via Amazon en de website van Amsterdam Museum eBooks.Vanaf de publicatie in april 2013 bezetten deze boeken hoge plaatsen in de Amazon verkooplijsten, met positieve recensies en een gemiddelde waardering van 5 sterren.

U kunt de gidsen bestellen door op de afbeeldingen te klikken.

 

 

 

 

 

CONTACT

info@markokassenaar.nl
+31 631 99 81 00
Twitter: @MarkoKassenaar
LinkedIn