OVER MARKO

Marko Kassenaar is auteur, spreker en musicus. Met deze combinatie van activiteiten neemt hij een unieke plaats in binnen de Amsterdamse en Nederlandse kunstwereld. Daarnaast is hij regelmatig exclusieve gastheer van high-end events.

Marko Kassenaar publiceert over uiteenlopende onderwerpen in de kunst- en muziekgeschiedenis. Hij werkte mee aan `RIJKS, Masters of the Golden Age`, het spectaculaire boekproject van designer Marcel Wanders, over de schilderijen van Hollandse Meesters. Ook leverde hij tekstbijdragen voor de succesvolle publicaties `Kingdom by the Sea` (Nederlands: ´Sterke Verhalen´), over vijfhonderd jaar Nederlandse architectuurgeschiedenis en ´Het Geheim van de Meester´, het boek bij de bekroonde tv-serie met Jasper Krabbe.

Daarnaast wordt Marko Kassenaar regelmatig als expert ingeschakeld voor kunstprogramma’s bij verschillende omroepen. Zo werkte hij mee aan de NTR-serie over de Gouden Eeuw in 2012 en de Grote Bijbelquiz 2013. Ook was hij te zien in de buitenlandse media rondom de heropening van het Rijksmuseum in 2013. In 2014 en 2015 volgden interviews en nieuwsitems voor cultuurzenders uit Japan, Rusland en Zweden.

Als musicus is Marko Kassenaar vooral actief als arrangeur en componist. Hij bewerkte opera’s voor onder meer het Grachtenfestival Amsterdam, het Nieuw Ensemble en diverse operahuizen in Duitsland. Daarnaast verzorgt hij inleidingen bij repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest en is hij betrokken bij het ontwikkelen van educatieve programma's rond specifieke thema's voor het Koninklijk Concertgebouw.

CONTACT
info@markokassenaar.nl
+31 631 99 81 00
Twitter: @MarkoKassenaar
LinkedIn